Βασίλης Λογοθετίδης: Τον βρήκε ΝΕΚΡΟ η οικιακή βοηθός και στην κηδεία του τον αποχαιρέτησαν 50.000 άτομα

0
653
Βασίλης Λογοθετίδης: Τον βρήκε ΝΕΚΡΟ η οικιακή βοηθός και στην κηδεία του τον αποχαιρέτησαν 50.000 άτομα

Βασίλης Λογοθετίδης – Η ιστορία του: Υπήρξε ένας εξαιρετικός ηθοποιός. Ένας από τους πιο ταλαντούχους, που έχει γεννήσει, η Ελλάδα. Ο Βασίλης Λογοδετίδης ήταν κωμικός, με «Κ» κεφαλαίο. Ο ερμηνεία του, τον έκανε να ξεχωρίσει. Υπήρξε ένας από τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού.

Ο ίδιος ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος και σεμνός αγωνιστής του πολιτισμού. Επιπλέον, δεν επιζητούσε ποτέ τη δημοσιότητα και την πρόκληση. Γεννήθηκε το 1898 στην Ανατολική Θράκη και πιο συγκεκριμένα στο Μυριόφυτο. Το 1915 τελείωσε το Γυμνάσιο, ενώ τρία χρόνια αργότερα, πήγε στην Αθήνα. Εκεί, εντάχθηκε στο θίασο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εμφανίστηκε μόνο σε 12 κινηματογραφικές ταινίες, αλλά άφησε εποχή με τις θεατρικές του ερμηνείες. Απανωτοί κωμικοί ρόλοι, εκατοντάδες κυριολεκτικά σε αριθμούς, τόσο στο κλασικό όσο και το ελληνικό ρεπερτόριο, ο Λογοθετίδης ερμηνεύει με την ίδια επιτυχία τα πάντα.

Έγραψε θεατρική ιστορία με τα «Ένας βλάκας και μισός», «Προς θεού μεταξύ μας» και «Φαταούλας» του Ψαθά, «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», «Δεσποινίς ετών 39», «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Οι δικοί μας άνθρωποι», «Ένα βότσαλο στην λίμνη» αλλά και τη «Γυνή να φοβάται τον Άνδρα» του Τζαβέλλα.

Στη διάρκεια της λαμπρής και πλούσιας σε επιτυχίες θεατρικής σταδιοδρομίας του έπαιξε σε περισσότερα από 200 ξένα θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων στο «Αρσενικό και παλιά δαντέλλα» του Κέσερλινγκ, στο «Έξυπνοι και κουτοί» του Γκάρσον Κάνιν, στην κωμωδία του Σαίξπηρ «Όπως σας αρέσει» και πολλά ακόμη.

Ο Βασίλης Λογοθετίδης δεν παντρεύτηκε ούτε απέκτησε παιδιά. Μέχρι το τέλος της ζωής του είχε σχέση με την Ίλυα Λιβυκού. Στις 20 Φεβρουαρίου 1960 η οικιακή του βοηθός τον βρήκε νεκρό στο μπάνιο. Πέθανε μόνος του από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 62 ετών.

Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στους συναδέλφους του και στους θαυμαστές του. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη, παρουσία 50.000 ατόμων.

ENIMEROTIKO.GR

±