To πεντανόστιμο ζυμωτό καρβέλι απο το ξυλόφουρνο της μάνας!

0
642


Οσοι μεγαλώσαμε σε χωριό έχουμε νωπές μνήμες όσα χρόνια και αν περάσουν απο τέτοιες εικόνες…συνήθως κάθε Σάββατο η μάνα ξύπναγε απο πολύ νωρίς για να ζυμώσει το ψωμί,ακολουθούσε ιεροτελεστία στο κάθε της βήμα,,το ζύμωμα,,το άναμα του ξυλόφουρνου,,η αναμονή να πιάσει θερμοκρασία,,το φούρνισμα,,
Ολα με μεράκι και σεβασμό στο πρώτο προιόν της μάνας γης ,,το πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί..έβγαινε σε καρβέλια που χώραγαν στα μεγάλα γαλβανισμένα νταβάδια..στον ίδιο φούρνο ψήνονταν και οι τυρόπιτες καθώς και όλα τα χειροποίητα καλούδια που φτιάχνονταν με πρώτη ύλη το ζυμάρι..
Ανεξίτηλα χρόνια στη μνήμη μας ,,λες και τα ζήσαμε χθες,,
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ XIROMEROPRESS

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here