Το εντυπωσιακό χωριό του Μοριά με τις βοτσαλωτές παραλίες και τα παραδοσιακά σπίτια!

0
59

χωριό3
Ο λόγος για το Κυπαρίσσι Λακωνίας που είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Κύφαντα, γνωστή για τα πηγαία νερά της, εξ ου και η δεύτερη ονομασία του «Βρύση». Ονομαζόταν «Κύφαντα», λόγω της μορφολογίας της περιοχής, με τις απότομες χαράδρες και τις καμπύλες βουνών και λόφων, από την λέξη κύφος που σημαίνει κύρτωμα.
Γύρω στα 1000 μ.Χ. εμφανίστηκε ένας νέος οικισμός στην περιοχή με το όνομα που έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα δηλαδή Κυπαρίσσι λόγω των πολλών κυπαρισσιών που υπάρχουν στην περιοχή
Στα Κύφαντα βρισκόταν τα Ασκληπιεία ένα θεραπευτήριο του αρχαίου κόσμου όπου οι ασθενείς λούονταν με τα ιαματικά νερά του βουνού.
χωριο2
χωριο1
Στον οικισμό της Παραλίας μπορεί να δει κανείς μερικά από τα ομορφότερα παλιά παραδοσιακά σπίτια της περιοχής που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα. Τα περισσότερα από αυτά είναι ασβεστωμένα και έχουν χαραγμένες επιγραφές με την χρονολογία τους. Αξιοθέατα που έχουν απομείνει από εκείνα τα χρόνια αποτελούν το Βυζαντινό κάστρο στην περιοχή Καστέλλι και η αρχαία πόλη των Κυφάντων στην πλαγιά του βουνού.
πηγη .travelstyle.gr

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here