Το εντυπωσιακό χωριό της Αρτας που πήρε το όνομα του από τους δύο εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες ύψους 100 μέτρων περίπου

0
77


Ο Καταρράκτης είναι ορεινό χωριό της Ηπείρου του Νομού Άρτας Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων στα Αθαμανικά Όρη γνωστότερα ως Tζουμέρκα. ο επισκέπτης θα μπορέσει να περπατήσει στα λιθόστρωτα δρομάκια γύρω από την όμορφη πλατεία ξεδιψάσει στην κεντρική παραδοσιακή βρύση με τις τέσσερις λεοντοκεφαλές όπου τρέχει γάργαρο νερό, να δει τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία έχει κηρυχθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο .
Το χωριό πήρε το όνομα του από τους δύο εντυπωσιακούς δίδυμους καταρράκτες ύψους 100 μέτρων περίπου, που γκρεμίζονται από τις δυτικές πλαγιές των Τζουμέρκων με μια απίστευτη ορμή κάνουν επιβλητική την παρουσία τους χαρίζοντας στο τοπίο δυναμική και ιδιαίτερη ομορφιά Στα δύο άκρα της περιοχής βρίσκονται δύο παραδοσιακοί νερόμυλοι ιστορικά διατηρητέα κτίσματα , όπου οι κάτοικοι του χωριού την προβιομηχανική εποχή εκμεταλλεύονταν την δύναμη του νερού προς όφελος τους. Ένας ιδανικός προορισμός που σίγουρα οι επισκέπτες δεν θα πλήξουν και θα γνωρίσουν την φύση σε όλο της το μεγαλείο.

epirustravel.eu

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here