Το χωριό της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με το «προφητικό» όνομα

0
106
Το χωριό της ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με το «προφητικό» όνομα

Βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ονομάζεται Καρδιακαύτι.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Ένας όμορφος νέος από την περιοχή, πριν από πολλά-πολλά χρόνια, είχε ερωτευτεί τη Λυγιά, μια όμορφη κοπέλα που ζούσε λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα. Ο πατέρας της δεν τον ήθελε για γαμπρό και η Λυγιά παντρεύτηκε -παρά τη θέλησή της- άλλον… Ερωτοχτυπημένος ο όμορφος νεαρός, με «καμένη καρδιά» και το Καρδιακαύτι έμεινε στην ιστορία, που μάλλον σήμερα στον τομέα αυτόν η μοίρα, του παίζει… παιχνίδια.

Χωρίς νεαρές γυναίκες

Ένα όμορφο και ήσυχο χωριό όπως τα περισσότερα του Κάμπου, αλλά χωρίς νεαρές γυναίκες, με πέντε ανύπαντρους νέους και λίγα μικρά παιδιά! Αυτή είναι η ανθρωπογεωγραφία του χωριού, που τη δεκαετία του ’60 έσφυζε από ζωή.

Τότε υπήρχαν τουλάχιστον 120 μικρά παιδιά που έδιναν ζωή στο χωριό. Τη δεκαετία του ’70 πολλοί από τους κατοίκους του χωριού ξενιτεύτηκαν και στην ξενιτειά μεγαλούργησαν. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους, στη μεγάλη τους πλειονότητα ηλικιωμένοι.

Ενωμένοι και αγαπημένοι

Με όσους μιλήσαμε εκείνο που μας είπαν είναι ότι στο χωριό όλοι είναι αγαπημένοι και ενωμένοι κι ότι «ο ένας βοηθά τον άλλον». Και ο πρώτος που μας το είπε ήταν ο Διονύσης Μαρίνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Ηλείας και ένας εκ των συνιδιοκτητών της πρότυπης γαλακτοκομικής μονάδας Φάρμα Ηλείας. Μια επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό από το Καρδιακαύτι, αφού οι αδελφοί Μαρίνου είναι γέννημα θρέμμα της του χωριού.

Χωριό ήσυχο, καθαρό, χωρίς πρόβλημα υδροδότησης, με έναν πρόεδρο, τον Πέτρο Λουκόπουλο, που σχεδόν κάθε μέρα κάνει «περιοδεία» με το μηχανάκι του στο χωριό για να εντοπίσει προβλήματα και να δώσει λύσεις. Μιλά με όλους τους κατοίκους, ακούει τα προβλήματά τους και όσα πρέπει να προωθεί στο Δήμο Πηνειού με τις υπηρεσίες του οποίου υπάρχει άριστη συνεργασία..newsbeast.grΒ

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here