Την ωραιότερη «κρυφή» παραλία της Αττικής δεν την έχεις γνωρίσει ακόμα

0
130
Την ωραιότερη «κρυφή» παραλία της Αττικής δεν την έχεις γνωρίσει ακόμα

Το Μικρό Πήλιο δεν πήρε τυχαία το όνομά του. Ένα όνομα που δεν είναι… επίσημο, αλλά έμεινε καθώς οι ντόπιοι ξεκίνησαν να το αποκαλούν έτσι λόγω της ομοιότητάς του με τις κατάφυτες παραλίες του Πηλίου. Απέχει 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, σα να λέμε δηλαδή πως για να κολυμπήσεις στα γαλαζοπράσινα νερά του θα χρειαστεί να οδηγήσεις κάτι περισσότερο από μία ώρα.

Η οδήγηση, όμως, δεν αρκεί. Κι αυτό γιατί η «ιδιωτική» αυτή παραλία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά, παρά μόνο μέσω θαλάσσης όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλές μικρές παραλίες της ακτογραμμής βόρεια του κόλπου του Μαραθώνα προς τον Κάλαμο. Οι πιο τολμηροί και οι λάτρεις των extreme sports έχουν την επιλογή κατάβασης του τεράστιου φαραγγιού που την «αγκαλιάζει».

2.png
YouTube/Haanity

Πεύκα, λευκό βότσαλο, γαλαζοπράσινα νερά

…Και απόλυτη ιδιωτικότητα. Δεν είναι τυχαίο που το Μικρό Πήλιο το επιλέγουν κυρίως ζευγάρια. Το σκηνικό που περιβάλλει τη μικρή παραλία είναι ονειρικό, με τα πεύκα να αγγίζουν σχεδόν το νερό, το λευκό βότσαλο να δίνει την αίσθηση νησιού του Ιονίου και τη θέα στο φαράγγι να είναι ανεπανάληπτη. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, διαυγή, σε γαλαζοπράσινη απόχρωση και πάντα δροσερά.

Πολύ το συγκρίνουν με τη διπλανή παραλία του Βαρνάβα, στην πραγματικότητα, όμως, μιλάμε για μέρος ακόμα πιο εξωτικό, πιο ήσυχο και σαφώς πιο άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Το πελώριο φαράγγι δημιουργεί φυσική σκιά γι’ αυτό και οι ελάχιστοι που θα φτάσουν για να κολυμπήσουν στα νερά του Μικρού Πηλίου είναι πιθανό να ξοδέψουν πολλές ώρες εκεί. Δεν τους αδικούμε βεβαίως, καθώς η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί ιδανική επιλογής διαφυγής από τον συνωστισμό, κυρίως εν μέσω πανδημίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραδέχονται πως θα εύχονταν το μέρος να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως πώς θα μπορούσε κανείς να μην μιλήσει για το Μικρό Πήλιο όταν το γνωρίσει; Πώς θα ήταν δυνατόν να μην ξαναπάει; Να μην το προτείνει σε φίλους;

3.png
YouTube/Haanity

Απόλυτος σεβασμός στο φυσικό περιβάλλον

Αυτό που σίγουρα θα σου κάνει εντύπωσης μόλις φτάσεις στην παραλία, είναι το πόσο καθαρή έχει διατηρηθεί ακόμα και στην καρδιά του Αυγούστου. Παραδόξως, οι επισκέπτες της φροντίζουν συστηματικά να εξαφανίζουν κάθε ίχνος παρουσίας τους στο σημείο, γεγονός που καθιστά το Μικρό Πήλιο μία από τις ασφαλέστερες επιλογές.

Τώρα ξέρεις…https://www.youtube.com/embed/FBvrUN4SVPM?rel=0&showinfo=1&hl=en-US

*Ευχαριστούμε την ομάδα Haanity για την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού και βίντεο..ethnos.gr/

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here