Ποιός ήταν Ο μπάρμπας στο κάδρο των ελληνικών ταινιών;

0
49


Ξεκινήσαμε με ένα κοντινό πορτραίτο του Μπάρμπα…
Μου αρέσει πολύ, όταν βλέπω ταινίες, να προσπαθώ να εντοπίσω κοινά χαρακτηριστικά τους με άλλες, είτε της ίδιας χρονιάς/εποχής ή της ίδιας εταιρείας/σκηνοθέτη/ηθοποιού. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που με βοηθάει να θυμάμαι λεπτομέρειες, πολλές φορές αδιόρατες, που γίνονται όμως σημαντικές όταν τις βλέπουμε να επαναλαμβάνονται με τον ίδιο ή με παρόμοιο τρόπο.


Σήμερα, έχω σκοπό να σας συστήσω ένα μπάρμπα (σε πορτραίτο) που έχει εμφανιστεί σε αρκετές ταινίες, συνήθως ως πρόγονος κάποιου πρωταγωνιστή και μάλιστα σε διαφορετική κορνίζα κάθε φορά.
Το συγκεκριμένο πορτραίτο υποθέτω πως βρισκόταν στο “οπλοστάσιο” του σκηνογράφου Μάρκου Ζέρβα (που δούλευε για τη Φίνος φιλμ), επειδή όλες οι ταινίες που θα αναφέρω παρακάτω είναι σε δική του σκηνογραφία.
Στις 3 από τις 5 εμπλέκεται επίσης και ο Νίκος Τσιφόρος που ήταν γνωστός χιουμορίστας και ίσως έβαλε το χεράκι του κι αυτός.Είμαι σίγουρος ότι εκτός από τις ταινίες πού τον έχουμε συναντήσει (αναφέρω μόνο όσες ταινίες έχω εντοπίσει, με χρονολογική σειρά) η φιλμογραφία του δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές !
90lepta.com

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here