Όταν ο Άντονι Κουίν χόρεψε συρτάκι σε συναυλία Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο το 1995. …

0
186
Όταν ο Άντονι Κουίν χόρεψε συρτάκι σε συναυλία Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο το 1995. …

Όσοι είχαν παραβρεθεί στη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο το 1995, σίγουρα δε θα ξεχάσουν τη στιγμή που ο διάσημος ηθοποιός Άντονι Κουίν ανέβηκε στη σκηνή και χόρεψε το συρτάκι της ταινίας «Ζορμπάς». Η σκηνή έχει μείνει στην ιστορία. …

Ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο και μια μεγάλη πολιτιστική παρακαταθήκη. Η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας μας, με κομμάτια του να ερμηνεύουν από τους Beatles μέχρι την Εντίθ Πιάφ ενώ το συρτάκι της ταινίας «Ζορμπάς» χορεύεται σε όλο τον κόσμο. Το συρτάκι του Άντονι Κουίν σε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη poster Ήταν 29 Ιουλίου 1995 και στην πλατεία Koenigsplatz στο Μόναχο της Γερμανίας, οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές. Εκεί, o κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε επί σκηνής τον Άντονι Κουίν, τον θρυλικό «Ζορμπά» του κινηματογράφου, σε μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία….

Οι δύο τους είχαν συναντηθεί λίγες ημέρες πριν σε μία εκδήλωση στην πόλη του Μονάχου και ο Μίκης Θεοδωράκης προσκάλεσε τον διάσημο ηθοποιό να παραστεί στην συναυλία του, καθώς και να χορέψει. Ο διάσημος ηθοποιός δέχτηκε, με την προϋπόθεση ότι θα χόρευε μαζί του και ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης. Όταν ο Άντονι Κουίν, με περίσσιο ενθουσιασμό, ανέβηκε επί σκηνής, ο Μίκης Θεοδωράκης επέμεινε ιδιαίτερα να χορέψει συρτάκι. Υπό τους ήχους της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη και με τον εκπληκτικό Γρηγόρη Τζιστούδη στο μπουζούκι, ο Άντονι Κουίν αποδεχόμενος της πρόκληση, θύμισε σε όλους τις παγκοσμίως γνωστές σκηνές από την ταινία Ζορμπάς! Έβγαλε λοιπόν το σακάκι, του, έλυσε τη γραβάτα του, ξεκούμπωσε το πουκάμισό του και ξεκίνησε να χορεύει το αγαπημένο του συρτάκι, «παρασέρνοντας» μαζί στον χορό και τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη….

ΠΗΓΗ

±