ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: Ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της ΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΕΤΗ, μέσα από το γράμμα που έλαβε από την ίδια, λίγο πριν φύγει απ’ τη ζωή.

0
108


Στη σειρά «ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ παρουσιάζει μια ανθολογία από τις εκπομπές του, συμπληρώνοντας πορεία 25 χρόνων στην ελληνική τηλεόραση. Η συγκεκριμένη εκπομπή είναι αφιερωμένη στην κορυφαία Ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ. Ο ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ περιγράφει τις τελευταίες στιγμές της Ηθοποιού, μέσα από το γράμμα που έλαβε από την ίδια, λίγο πριν φύγει απ’ τη ζωή.
Συνεχίζοντας τη βιογραφική εξιστόρηση της ΕΛΛΗΣ ΛΑΜΠΕΤΗΣ, προβάλλει το είδωλο που συγκλόνισε όποιον είχε την τύχη να την απολαύσει στην σκηνή ή στη μεγάλη οθόνη. Μέσα από την εκπομπή διαγράφεται η πορεία της στο ελληνικό θέατρο, αλλά κυρίως διαδραματίζεται η παράσταση της τραγικής και ταραχώδους ζωής της. Πολυσυζητημένο πρόσωπο μιας ολόκληρης εποχής, γυναίκα με μεγάλη ακτινοβολία και συναρπαστική ηθοποιός, που οι ερμηνείες της έχουν αφήσει το στίγμα τους, από την πρώτη της θεατρική εμφάνιση το 1942 στο έργο Η ΧΑΝΕΛΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ του ΓΚΕΡΧΑΡΝΤ ΧΑΟΥΠΤΜΑΝ, και ιδιαίτερα αυτές στο πλάι του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΟΡΝ, θυμίζοντας σε όλους ένα από τα πιο γνωστά και φλογερά ειδύλλια που σημάδεψαν την καλλιτεχνική ζωή της εποχής. Η προσωπική ζωή της Έλλης Λαμπέτη σημαδεύτηκε από δύο γάμους, με τον ΜΑΡΙΟ ΠΛΩΡΙΤΗ το 1950 και με τον Αμερικανό Συγγραφέα ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΓΟΥΕΗΚΜΑΝ το 1959, δυο τρία φλογερά ειδύλλια, ένα παιδί που λάτρεψε, ανάθρεψε και που ποτέ δεν έγινε δικό της. Η προσπάθεια υιοθεσίας της μικρής ΕΛΙΖΑΣ της δημιούργησε πολλά προβλήματα, όταν δικαστική απόφαση την υποχρέωσε να επιστρέψει το παιδί, μετά παρέλευση 4 χρόνων, στους φυσικούς γονείς του. Η περιπέτεια αυτή της δημιούργησε γενική κατάπτωση και μελαγχολία, που την κράτησε μακριά από το θέατρο. Η επάρατη νόσος όμως ήρθε να συμπληρώσει την τραγωδία της μεγάλης αυτής Ηθοποιού, κάνοντας την επανεμφάνισή της μετά από 11 χρόνια, το 1980. Οι χημειοθεραπείες στις οποίες υποβλήθηκε έπληξαν τις φωνητικές της χορδές, με αποτέλεσμα σταδιακά να χάσει και τη φωνή της. Η τελευταία παράσταση στην οποία πρωταγωνίστησε στην Αθήνα ήταν τα «ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ» στο ρόλο της κωφάλαλης ΣΑΡΑ. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1983 άφησε τη τελευταία της πνοή σε Νοσοκομείο των ΗΠΑ που είχε μεταβεί λίγες εβδομάδες πριν, στερώντας το Ελληνικό θέατρο και την μεγάλη οθόνη από τη φωτεινή παρουσία της. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η μοναδική εν ζωή αδελφή της ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΟΥΚΟΥ, οι συνάδελφοι της ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ, ΑΝΝΑ ΓΕΡΑΛΗ και ο Κορυφαίος Σκηνοθέτης ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ σκιαγραφούν το πορτραίτο της μεγάλης Ηθοποιού. Επίσης, ο Σκηνοθέτης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ παραθέτει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από τα γυρίσματα της ταινίας του «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΞΥΠΝΗΜΑ».

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here