Ο ερειπωμένος οικισμός που μετράπηκε σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό με σπίτια από χώμα και πέτρα!

0
42


Αν σας έλεγαν ότι ένας ερειπωμένος οικισμός μετατράπηκε σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς θα μπορούσατε να το πιστέψετε; Στην Ελλάδα όλα γίνονται μιας και είναι μία χώρα προικισμένη από το Θεό. Στο Λασίθι της Κρήτης ο Άσπρος Ποταμός αναφέρεται ο αρχαιότερος συνοικισμός της περιοχής των Πεύκω
Βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Κρήτη στο Μακρύ Γυαλό.
Πρόκειται φυσικά για έναν επίγειο παράδεισο καθώς κατά την επισκέψή σας θα συναντήσετε την αγνή παρθένα ομορφιά της φύσης. Φαράγγια, γραφικά χωριουδάκια, παρθένες παραλίες, πεύκα και ελιές ξεδιπλώνονται μπροστά σας σαν πίνακας ζωγραφικής.
Ο οικισμός του Άσπρου Ποταμού έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος και η αυθεντικότητά του προστατεύεται από το ελληνικό κράτος.
Όλα τα ερείπια και τα παλιά σπίτια χτισμένα με πέτρα και χώμα έχουν ανακαινιστεί και σας περιμένουν για μία μοναδική απόδραση που θα θυμάστε για πάντα.
Τα σπιτάκια είναι χτισμένα το ένα πάνω από το άλλο, τα κρεβάτια είναι πετρόχτιστα, οι οροφές είναι με καλάμια, δοκάρια και χώμα και το σκηνικό θα σας μεταφέρει σε άλλη εποχή που το άγχος δεν ήταν μέρος της καθημερινότητας.


πηγη travelgirl.gr

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here