Καστριώτισσα Φωκίδας: Το Αρχοντικό χωριό, με θέα τη Γκιώνα και τα Βαρδούσια που θα λατρέψετε

0
128


Υπάγεται διοικητικά στο διευρυμένο Δήμο Δελφών. Βρίσκεται σε απόσταση 257χλμ από την Αθήνα μέσω της νέας εθνικής Αθηνών-Λαμίας (ή 230χλμ από Λειβαδιά), 79χλμ ΒΔ της Άμφισσας και 69χλμ ΝΔ της Λαμίας.
Στην είσοδο, αλλά και μέσα στα δρομάκια του χωριού, υπάρχουν ερείπια αρχαίου δωρικού κάστρου, στο οποίο οφείλεται το όνομά της. Το κάστρο χτίστηκε το 500 π.Χ., ενώ το 325 π.Χ. κυριεύτηκε από τους Πέρσες.
Πρόκειται για ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Φωκίδας, πνιγμένο στα έλατα και τα νερά. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία θα απολαύσετε τον καφέ σας κάτω από την υπεραιωνόβια Πουρνάρα (μνημείο της Φύσης από το 2012). Μπορείτε να επισκεφτείτε το Λαογραφικό μουσείο και να δείτε τη συλλογή με αντικείμενα λαϊκής τέχνης, φορεσιές, κεντήματα, εργαλεία και είδη οικιακής χρήσης.
Είναι ένα υπέροχο μικρό χωριό, ιδανικό γι’ αυτούς που ζητούν απομόνωση σε ένα μέρος όπου οι μόνοι ήχοι θα προέρχονται από τα κελαηδίσματα των πουλιών και τα τρεχούμενα νερά.
Μιας και το χωριό είναι μικρό αξίζει να περπατήσετε στο Θεματικό Πάρκο Καστριώτισσας, όμορφη διαδρομή σε ένα μονοπάτι μήκους 7 χιλιομέτρων.
Απολαύστε το βίντεο:

ΠΗΓΗ

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here