Η κοιλάδα των ακέφαλων ανδρών που θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

0
94
Η κοιλάδα των ακέφαλων ανδρών που  θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς

Το πάρκο Nahanni θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από το 1978, και βρίσκεται στον βορειοδυτικό Καναδά. Εφόσον είναι προσβάσιμο μόνο από αέρα ή νερό δεν έχει ποτέ πλήρως εξερευνηθεί. Το πάρκο αυτό είναι γνωστό για πολλά αξιοθέατα με το πιο γνωστό να αποτελούν οι καταρράκτες Virginia.Μαγικά τοπία που δημιουργούν η φύση, ο ουρανός και ο ποταμός Nahanni υπάρχουν σε όλο το πάρκο.  Όλα αυτά μοιάζουν ειδιλιακά αλλά υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά στην κοιλάδα Nahanni, άλλωστε το παρατσούκλι της είναι η Κοιλάδα των ακέφαλων αντρών. Σύμφωνα με την τοπική ιστορία, οι προηγούμενοι κάτοικοι της περιοχής ήταν μια φυλή ονόματι “Naha”. Παρόλο που πολλές αναφορές και ιστορίες των Naha υπάρχουνσ την περιοχή κανένα ίχνος της φυλής αυτής δεν έχει βρεθεί ποτέ. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής ήταν οι Dene(ανήκουν στα Πρώτα Έθνη – Αυτόχθονες λαοί τού Καναδά). Οι Dene σύμφωνα με τις ντόπιες ιστορίες φοβόντουσαν τους Naha. Το πιο τρομακτικό κομμάτι του πάρκου, το οποίο είναι και υπεύθυνο για το σκοτεινό παρατσούκλι της περιοχής είναι το 200 Mile George, όπου λέγεται ότι περισσότεροι από  40 άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί στην περιοχή. Τα καταγεγραμμένα περιστατικά φτάνουν έως το 1906 όταν ο Willie kai Frank McLeod προσπάθησαν να φτάσουν στο Klondike μέσω του Nahanni. Τα δύο αδέρφια εξαφανίστηκαν και οι άνθρωποι θεώρησαν ότι απλά είχαν βρει καλύτερη τύχη κάπου άλλου. Δύο χρόνια αργότερα τα πτώματα τους βρέθηκαν στην περιοχή. Και από τα δύο πτώματα έλειπε το κεφάλι, Λίγα χρόνια μετά, το 1917, ένα ακόμα αποκεφαλισμένο πτώμα βρέθηκε. Το πτώμα άνηκε σε έναν Ελβετό χρυσοθήρα με το όνομα Martin Jorgenson  και βρέθηκε δίπλα στην καμμένη καλύβα του.

Άλλο γνωστό περιστατικό ήταν ενός μετταλορύχου από το Ontario που βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο  sleeping bag του το 1945.

Οι θεωρίες πολλές και ποικίλουν από μια σατανική κατάρα που καραδοκεί στο 200 George Mile, την φυλή Naha που δεν της αρέσει να παραβιάζεται ο χώρος της εως άλλες πιο περίπλοκες και παραφυσικές ιστορίες.

Ότι και να συμβαίνει το πάρκο αυτό είναι ένα μοναδικό θέαμα σε ολόκληρο τον κόσμο
Ας το απολαύσουμε:

/mention.gr/

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here