Η ερωτική επιστολή της Μαρίας Κάλλας στον Αριστοτέλη Ωνάση για πρώτη φορά στο διαδίκτυο- "Είμαι δική σου -Κάνε με ότι θες" (ΦΩΤΟ)

0
43


Πόσο απόλυτα μπορεί να αγαπήσει μια γυναίκα έναν άντρα; “Αγαπώ το σώμα σου και την ψυχή σου – Με έκανες ( να νοιώθω) Βασίλισσα του κόσμου όλου -Είσαι η ίδια μου η ανάσα ,το μυαλό μου , η περηφάνια και η τρυφερότητα μου ……Είμαι δική σου – Κάνε με ότι θες εσύ”
…..Ειλικρινά τρέμοντας από συγκίνηση μετέφρασα σήμερα το πρωί ανήμερα της επετείου του θανάτου του Αριστοτέλη Ωνάση το πιο τρυφερό και γεμάτο πάθος ερωτικό γράμμα της Μαρίας Κάλλας για τον Άρη της … Είχα στα χέρια μου μία επιστολή που όσο κι αν προσπάθησα να την βρω στα ελληνικά *δεν υπήρχε πουθενά καταγεγραμμένη και μεταφρασμένη στο παγκόσμιο διαδίκτυο .

Αλλά και στα Αγγλικά που γράφτηκε η πρωτότυπη επιστολή από την ερωτευμένη …μέχρι θανάτου ντίβα της όπερας δεν θα την βρείτε .
Η Μαρία Κάλλας λέει μέσα στο γράμμα της ότι είναι ευλογημένη που έχει τον Ωνάση και εγώ είμαι ευλογημένη λοιπόν ως δημοσιογράφος που ο Παύλος Ιωαννίδης ο αρχιπιλότος του Ωνάση και CEO κάποτε της Ολυμπιακής και σήμερα ισόβιος αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, μου εμπιστεύθηκε το « μυστικό» (την πρωτότυπη επιστολή που είχε στα χέρια του), την οποία συμπεριέλαβε στην αγγλική έκδοση του βιβλίου του “Destiny Prevails” * αλλά ουδέποτε δυστυχώς “ήρθε πράγματι στο φως της δημοσιότητας” για ανεξήγητους λόγους
Αφού ευχαριστήσω αυτόν τον ψηλό σαν κυπαρίσσι 94χρονο άνδρα – που η μοίρα μας έφερνε στο ίδιο αεροπλάνο της Ολυμπιακής για τη Νίκαια της Γαλλίας ,εκείνος ως επικεφαλής τότε των επιχειρήσεων του Ωνάση στο Μόντε Κάρλο κι εγώ ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Universite de Nice το 1982…….

Παύλος Ιωαννίδης-σήμερα

Παύλος Ιωαννίδης- Αλέξανδρος Ωνάσης
Δύο ιερά τέρατα που αγαπήθηκαν αλλά και μισήθηκαν όταν εκείνος αντί να την παντρευτεί προτίμησε την πολύφερνη χήρα του Τζών Κένεντυ .
Ένας έρωτας και πολλοί θάνατοι
Μιά προδοσία και πολλές τραγωδίες …
Μιά ντίβα και ένας άντρας τόσο δυνατός που η Loyds το 2000 τον ανακήρυξε άνδρα του αιώνα
Μια φωνή που έχει χαρακτηριστεί η φωνή του αιώνα

Έλληνες και οι δύο
Έλληνες του εξωτερικού που έγιναν μύθοι σύμβολα και ενσαρκώνουν και οι δύο μαζί την μέγιστη επιτυχία και τον ορισμό της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας ,…..
Η επιστολή της Μαρίας Κάλλας στον Αρίστο για τα γενέθλια του λίγους μήνες πριν τον γάμο του με την Τζάκυ Κένεντυ

* επειδή ξέρω εκ των προτέρων ότι θα ακούσω διάφορα για την αξία αυτής της « πρώτης φοράς» , είμαι όλη αυτιά να αντικρουσθεί στο βαθμό που το βιβλίο κυκλοφορεί εδώ και κάποια χρόνια στο εξωτερικό πουλιέται στο Amazon & στο Kindle
Στην ευρύτερη δημοσιότητα πάντως δεν έχει έρθει ποτέ
** Κυκλοφορεί στα Ελληνικά από το 2007 απο τις εκδόσεις Λιβάνη με τον τίτλο « Κι αν δεν είσαι …θα γίνεις» αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται οι ερωτικές επιστολές όπως εξήγησα παραπάνω .
Η επιστολή στα ελληνικά
Αρίστο αγάπη μου
Το ξέρω πως αυτό είναι ένα πενιχρό δώρο γενεθλίων αλλά πρέπει και χαίρομαι που θα σου πω μέσα από την καρδιά μου -μετά από 8,5 χρόνια και τόσα που περάσαμε μαζί – ότι είμαι περήφανη για σένα .Αγαπώ το σώμα σου και την ψυχή σου και το μόνο που εύχομαι είναι να νοιώθεις το ίδιο.
Αισθάνομαι προνομιούχα που έφτασα στο ψηλότερο σημείο μιάς τόσο δύσκολης καριέρας και ο Θεός με ευλόγησε να βρω στην ζωή μου εσένα που κι εσύ έφτασες στην κορυφή – περνώντας μέσα από την κόλαση – (με ευλόγησε:) για να είμαστε μαζί όπως είμαστε.
Προσπάθησε σε παρακαλώ προσπάθησε πολύ να μας κρατήσεις ενωμένους γιατί χρειάζομαι την αγάπη και τον σεβασμό σου για πάντα.
Είμαι πολύ υπερήφανη για να το παραδεχτώ αλλά μάθε ότι είσαι η ίδια μου η ανάσα ,το μυαλό μου , η περηφάνια και η τρυφερότητα μου .Θέλω να ξέρεις ότι αν μπορούσες να δεις μέσα μου , τα συναισθήματα μου για σένα , θα αισθανόσουν ο πιο δυνατός και ο πλουσιότερος άνθρωπος όλου του κόσμου.
Αυτή την επιστολή δεν την έγραψε ένα παιδί. Είναι (η επιστολή ) μιας γυναίκας πληγωμένης, κουρασμένης, δοκιμασμένης (στην ζωή) που σου δίνει τα πιο φρέσκα και νεανικά συναισθήματα (που ένοιωσε) ποτέ της.
Μην το ξεχνάς ποτέ αυτό και να είσαι πάντα μαζί μου τρυφερός όπως αυτές τις μέρες που με έκανες (να νοιώθω) Βασίλισσα του κόσμου όλου. Αγάπη μου.
Χρειάζομαι την αγάπη και την τρυφερότητα σου.
Είμαι δική σου – Κάνε με ότι θες εσύ
Η ψυχή σου
Μαρία
ΠΗΓΗ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ eirinika.gr

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here