Ετσι γιόρταζαν τα Χριστούγεννα στην Φτωχή αλλά Ομορφη ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1963!

0
601


Χριστουγεννιάτικες εικόνες από το μακρινό 1963 μέσα από το Αρχείο της ΕΡΤ. Πάρτε μια γεύση από εκείνα τα διαφορετικά Χριστούγεννα.
Δείτε πως γιόρτασαν τα Χριστούγεννα του 1963 στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στην Ισπανία, αλλά και στη Σιάτιστα και στην Αθήνα, μέσα από το φακό των Επικαίρων.
Η χριστουγεννιάτικη περιήγηση ξεκινά από το Παρίσι. Πρώτη στάση η Αψίδα του Θριάμβου κι ακολουθούν η Παναγία των Παρισίων, ο Πύργος του Άιφελ και οι στολισμένοι δρόμοι της πόλης, οι οποίοι έχουν γεμίσει κόσμο που κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Επόμενος σταθμός οι Βρυξέλλες.
Η παιδική χορωδία που ψάλλει χριστουγεννιάτικους ύμνους μας βάζει στο κλίμα των ημερών. Ο φακός των Επικαίρων μας ταξιδεύει επίσης στο Αμβούργο. Οι κάτοικοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και κοιτούν τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων, ενώ ο Άγιος Βασίλης καταφθάνει με το έλκηθρό του.

Το ίδιο κλίμα επικρατεί και στην Ισπανία. Οι πιστοί παρακολουθούν τη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων, ενώ πλήθος κόσμου πραγματοποιεί τις αγορές του και ο Άγιος Βασίλης μοιράζει τα δώρα στους μικρούς του φίλους κάνοντας θαλάσσιο σκι.
Εορταστικό είναι το κλίμα και στη Σιάτιστα. Τα παιδιά λένε τα κάλαντα και οι νοικοκυρές τους δίνουν γλυκά και ξηρούς καρπούς, ενώ κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζουν τις κλαδαριές. Πρόκειται για ένα έθιμο που συμβολίζει τις φωτιές που άναψαν οι ποιμένες στη Βηθλεέμ για να αναγγείλουν τη γέννηση του Χριστού.
Τελευταίος σταθμός του εορταστικού οδοιπορικού η Αθήνα. Οι κάτοικοι της πόλης κάνουν τη βόλτα τους στην στολισμένη πόλη, πραγματοποιούν τις αγορές τους και απολαμβάνουν όμορφες στιγμές σε υπαίθρια καφενεία και ζαχαροπλαστεία. Η χριστουγεννιάτικη βόλτα κλείνει με μια νυχτερινή περιήγηση στους στολισμένους δρόμους της Αθήνας.
Παραγωγή: Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών
Έτος παραγωγής: 1963
Πηγή: ΕΡΤ

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here