Ετοιμάζοντας το φαγητό στην πυροστιά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1956

0
219
Ετοιμάζοντας το φαγητό στην πυροστιά ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1956

Κοιτώντας παλιές φωτογραφίες μαθαίνεις πολλά πράγματα απο τις εποχές τις δεκαετίες και τα χρόνια που πέρασαν και δεν ζήσαμε οι νεώτεροι,η πυροστιά στην Ελλάδα του 1956 στην επαρχία είχε την τιμητική της και έψηνε τα πιο νόστιμα φαγητά στο χωριό στο κτήμα σε πρόχειρα καταλύμματα όπου δούλευαν οι άνθρωποι ολημερίς και έπρεπε να ετοιμάσουν οι νοικοκυρές κάτι γρήγορα,στην πυροστιά ψήνονταν και οι πιο νόστιμες πίτες,ήξεραν οι γιαγιάδες τον τρόπο την ώρα ακριβώς που χρειάζονταν ακόμα και την δύναμη της φωτιάς και του κάρβουνου για να μην καούν τα φαγητά..η πυροστιά σέρνει πίσως της εκτός απο την μαγειρική ιστορία πολλών δεκαετιών την καθημερινότητα τον τρόπο ζωής και το βιοτικό επίπεδο μιας ολόκληρης Ελλάδας που προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της λίγο μετά τον πόλεμο…τίποτα δεν ήταν εύκολο τίποιτα δεν χαρίστηκε σε κανέναν ,οι άνθρωποι ζούσαν με τα απολύτως απαραίτητα και η επαρχία στηριζόνταν στην αγροτική ζωή και καλλιέργεια….κλείνοντας τα μάτια θυμάμαι το ξυλόφουρνο,την πυροστιά το υπαίθριο μαγειριό της μάνας και τις απίστευτες πεντανόστιμες πίτες αλλά και το κρύο νερό απο το πηγάδι που σε χόρταινε ΖΩΗ~!!!ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ RADIOGREECE

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here