Είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα-παλαιότερα την ονόμαζαν και «πέλαγος» και είναι στην Αιτωλοακαρνανία!

0
53

Κι όμως, μπορεί να είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ελλάδα-παλαιότερα την ονόμαζαν και «πέλαγος»-αλλά παρόλα αυτά παραμένει άγνωστη στον περισσότερο κόσμο.

Το όνομά της είναι Τριχωνίδα ή Απόκουρος και βρίσκεται ανάμεσα στα όρη Παναιτωλικό και Αράκυνθο. Για να πάτε σε αυτήν θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν ασφαλτόστρωτο δρόμο 70 περίπου χιλιομέτρων ενώ η πρόσβαση μπορεί να γίνει είτε από το Αγρίνιο είτε από τη Ναύπακτο. Η λίμνη Τριχωνίδα πήρε το όνομά της μάλλον από την αρχαία πόλη Τριχώνιο. Η πόλη των Τριχωνιαίων ήταν μια από τις πιο διακεκριμένες αιτωλικές πόλεις του 3ου π.Χ αιώνα και ανέδειξε σπουδαίους άντρες που είχαν αναλάβει ανώτατα αξιώματα στην Αιτωλική Συμπολιτεία.
Η λίμνη έχει έκταση 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αν σταθείτε στις όχθες της και κοιτάξετε τριγύρω, το μόνο που βλέπετε είναι νερό. Αυτό το νερό ποτίζει εδώ και αιώνες χωράφια, ελαιώνες και κάμπους

Πολύ κοντά στην Τριχωνίδα υπάρχει μια ακόμα, μικρότερη, λίμνη, η Λυσιμαχία. Οι δύο λίμνες χωρίζονται μεταξύ τους με μια λωρίδα γης πλάτους δύο χιλιομέτρων.
Γύρω από την Τριχωνίδα μένουν κυρίως ψαράδες οι οποίοι ψαρεύουν στα βαθιά και καθαρά νερά της ψάχνοντας για την πεντανόστιμη αθερίνα που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Πέρα, όμως, από την αθερίνα στην Τριχωνίδα θα υπάρχουν και άλλα ψάρια όπως είναι η δρομίτσα, η τσουρούκλα, ο λουρογοβιός, το χέλι, η σαλιάρα, το κουνουπόψαρο, το γλανίδι και ο νανογωβιός.
Τα χωριά που βρίσκονται γύρω από την λίμνη είναι καμιά εικοσαριά και παρόλο που δεν είναι γνωστά για τον τουρισμό τους είναι πολύ γραφικά και όμορφα.
πηγη

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here