Απλήρωτοι καπνοπαραγωγοί στη Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας

0
63

kapna-660x336
Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΚΚΕ «σε απόγνωση βρίσκονται 100 και πλέον καπνοπαραγωγοί καπνού ποικιλίας «ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΣΑΜΨΟΥΣ Σ53)» στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Μακρυνείας γιατί βρίσκονται απλήρωτοι για μήνες παρότι έχουν παραδώσει την παραγωγοί τους στην εταιρεία με Επωνυμία «ΚΑΠΝΙΚΗ Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α. Ε.» από την αρχή της χρονιάς.
Οι καπνοπαραγωγοί εφάρμοσαν πλήρως τη σύμβαση που προβλέπονταν, μια σύμβαση σύγχρονης σκλαβιάς που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της καπνοβιομηχανίας. Η εταιρεία δεν τους πληρώνει και τους εκβιάζει να παραδώσουν ξανά την παραγωγή για τη νέα χρονιά στην ίδια εταιρεία με τις ίδιες εξευτελιστικές τιμές. Οι φτωχοί καπνοπαραγωγοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης οι ίδιοι και οικογένειες τους. Είναι μονοκαλλιεργητές και δεν έχουν άλλο εισόδημα και τελευταία έχουν υποστεί σημαντικό πλήγμα από την ΚΑΠ και τους κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι ευνοούν τους μεγάλους και χτυπούν τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς.
Η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και η προηγούμενη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κάνουν πλάτες στους εμπόρους που συνεχίζουν ασύδοτοι να λυμαίνονται τον ιδρώτα των παραγωγών, οι οποίοι βλέπουν συνεχώς το εισόδημά τους να συρρικνώνεται από την άγρια φορολογία, το υψηλό κόστος παραγωγής, την άρση κάθε προστασίας των προϊόντων τους, τη μετατροπή των Ενώσεων σε ΑΕ, με γνώμονα το κέρδος.
Δεδομένου πως οι μικρομεσαίοι παραγωγοί είναι τελείως εκτεθειμένοι στους εκβιασμούς των εμπόρων και των Ενώσεων ΑΕ,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει προκειμένου:
Οι καπνοπαραγωγοί άμεσα και χωρίς προϋποθέσεις να πληρωθούν για την περσινή συγκομιδή.
Το εισόδημα των παραγωγών να προστατεύεται αποτελεσματικά από τους οικονομικούς εκβιασμούς των εμπόρων και των Ενώσεων ΑΕ με την εξασφάλιση τιμών που να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής».
http://sinidisi.gr/

±

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here