«Αν πιστεύεις στον Θεό, εδώ μιλάς μαζί του»: Το χωριό στη μέση του πουθενά που τα κάνεις όλα μόνος

0
398
«Αν πιστεύεις στον Θεό, εδώ μιλάς μαζί του»: Το χωριό στη μέση του πουθενά που τα κάνεις όλα μόνος

Όταν όλο αυτό που ζούμε μέσα στην πανδημία τελειώσει και ο εφιάλτης του κορονοιου γίνει μια κακή ανάμνηση, θα είναι ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Αυτό το έχουν ήδη κάνει οι κάτοικοι του χωριού Καπετανιανά, οι οποίοι έχουν το βλέμμα τους καθαρό και την ψυχή τους γεμάτη, καθώς κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν. Ζουν στην αγκαλιά της φύσης, ελεύθεροι.

Τα Καπετανιανά είναι ένα μικρό πανέμορφο χωριό, στη μέση του πουθενά, χτισμένο στις νότιες πλαγιές των Αστερούσιων Ορέων, σε υψόμετρο 750 μέτρα, 71 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου. Πήραν το όνομά τους από τους «καπεταναίους» της περιοχής, οι οποίοι συνεισέφεραν τα μάλα στον αγώνα κατά των Τούρκων.

Οι κάτοικοι στα Καπετανιανά είναι ελάχιστοι, όλοι τους όμως έχουν μάθει σε έναν τρόπο ζωής που τους κάνει αυτόνομους και ανεξάρτητους. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας δεν κάνουν κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι πριν το χτύπημα του κορονοϊού. Το κρέας, το λάδι, το γάλα και τα άλλα γεωργικά προϊόντα είναι δικής τους παραγωγής, ενώ μια ώρα πεζοπορίας ή ιππασίας στο χωριό κάνει το μυαλό τους να αδειάσει από τις μαύρες σκέψεις της πανδημίας.

.ethnos.gr

±