Του ζήτησα να διαλύσουμε τους γάμους μας για να είμαστε μαζί, αλλά έκανε πίσω

Written by on 14 Σεπτεμβρίου 2019

Του ζήτησα να χωρίσουμε από τα σπίτια μας για να είμαστε μαζί. Εκείνος έκανε πίσω, μου έλεγε πως θέλει χρόνο να καταφέρει να φύγει από το σπίτι του, όπου εξίσου δεν περνάει καθόλου καλά. Και εγώ απλά έκανα υπομονή. Αποδείχτηκε η καλύτερη απόφαση που πήρε τότε, αφού στην πορεία, ανακάλυψα ότι έμπαινε σε…

Είμαι η Κατερίνα, 29 χρονών. Εδώ και 3 χρόνια σχεδόν, διατηρούσα παράλληλη σχέση με ένα παντρεμένο 47 χρονών.
Έτυχε να τον γνωρίσω σε μια σελίδα κοινωνικών γνωριμιών. Εκείνη την περίοδο ο γάμος μου πήγαινε κατά διαόλου, και απλά έτυχε. Στην αρχή, είπαμε και οι 2 ότι στόχος ήταν να περάσουμε απλά καλά και τέλος. Στην πορεία όμως δεθηκαμε πολύ, τόσο, που σκεφτόμασταν και οι δύο να χωρίσουμε να είμαστε μαζί.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είμαι παντρεμένη και ο γάμος μου περνούσε μια απίστευτη κρίση. Με τον άντρα μου ήμασταν ξένοι στο ίδιο μας το σπίτι, για τουλάχιστον δύο μήνες, δεν είχαμε καμία επαφή, ώσπου μέσα σε όλο αυτό, γνώρισα εκείνον. Εκείνος ρομαντικός, τρυφερός, έδειχνε να είχε όλα όσα μου έλειπαν. Είχα έναν άνθρωπο εκεί να με στηρίζει και να με νοιάζεται. Δεν με ένοιαζε που η οικονομική του κατάσταση ήταν χάλια και πολλές φορές τον βοηθούσα εγώ στα οικονομικά του. Με ένοιαζε που ήταν εκεί! Κάναμε πολλές τρέλες ο ένας για τον άλλον, είχαμε πολύ πάθος, προγραματίζαμε κάποια ταξίδια και περνούσαμε υπέροχα. Το ερωτικό κομμάτι, δεν μας ένοιαζε καν, αφού πολλές φορές που βρισκόμασταν, σπαταλούσαμε όλο μας το χρόνο σε αγκαλιές και διάφορες συζητήσεις.

Πάνω στον χρόνο λοιπόν, του ζήτησα να χωρίσουμε από τα σπίτια μας για να είμαστε μαζί. Εκείνος έκανε πίσω, μου έλεγε πως θέλει χρόνο να καταφέρει να φύγει από το σπίτι του, όπου εξίσου δεν περνάει καθόλου καλά. Και εγώ απλά έκανα υπομονή. Αποδείχτηκε η καλύτερη απόφαση που πήρε τότε, αφού στην πορεία, ανακάλυψα ότι έμπαινε σε διάφορες σελίδες και έψαχνε για ερωτική συντροφιά, βάζοντας τα προσόντα του σε δημόσια θέα. Τον συγχωρούσα ξανά και ξανά, γιατί πάντα ερχόταν εδώ με κλάματα και έλεγε ότι τα μετάνιωσε. Ώσπου ένα πρωινό που βρεθήκαμε μετά από τρεις μήνες χωρισμό, συνειδητοποίησα ότι ξαναέκανε τα ίδια και εκεί ήταν το τελειωτικό και οριστικό μας τέλος. Με την σειρά μου, έβαλα τον άντρα μου κάτω, του τα είπα όλα, εκείνος με συγχώρεσε και είπε να δώσουμε χρόνο στον γάμο μας. Νιώθω όμως να καταπιέζομαι, αισθάνομαι εδώ μου έχουν τελειώσει όλα, πράγματα που τα είπα και στον ίδιο, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα μας βοηθήσει ο χρόνος. Το μόνο που θέλω, είναι η ησυχία μου πλέον.

Και μέσα σε όλο αυτό, η παράλληλη σχέση που είχα, μου έστειλε μήνυμα ότι στο σπίτι του θα χωρίσει σύντομα, και με ρώτησε απλά αν τον περιμένω μέχρι τότε και αν τον ακολουθήσω όταν κάνει το βήμα. Κατά βάθος ακόμα τον αγαπάω, αλλά πλέον δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη. Νομίζω ο άνθρωπος αυτός έχει γεννηθεί έτσι. Τον αποφεύγω και αυτός βρίσκει συνέχεια τρόπο να επικοινωνεί και να επιμένει σε όλο αυτό.

Πραγματικά πια δεν ξέρω τι να ακούσω. Τη λογική μου ή την καρδιά μου;

Ευχαριστώ

Απαντάει η  Σύμβουλος Σχέσεων κυρία Βίκυ Κάουλα

Διάβασα προσεκτικά την περιγραφή της κατάστασής σου και τον προβληματισμό σου. Σίγουρα δεν μπορώ εγώ να πάρω την απόφαση για σένα. Μόνο εσύ μπορείς να αποφασίσεις τι είναι πιο καλό για σένα. Για να μπορέσεις να είσαι πιο σίγουρη για την απόφασή σου θα πρότεινα να πάρεις λίγη απόσταση από τα πράγματα και να τα δεις ως παρατηρητής. Ιδανικά εάν κατάφερνες για κάποιο διάστημα να μην είχες καθόλου επικοινωνία και επαφή με κανέναν από τους δύο, τον άντρα σου και τον φίλο σου, θα βοηθούσε πολύ. Να έμενες μόνη σου να έβλεπες τι νιώθεις, τι σου λείπει, εάν σου λείπει κάτι και τι θα ήθελες πραγματικά να κάνεις. Επειδή αυτό είναι πολύ πιθανό να μην είναι εφικτό, μπορείς να προσπαθήσεις να βάλεις σε μία σειρά τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Να σκεφτείς κατ’ αρχάς τι θέλεις να κάνεις με τον γάμο σου. Είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης με τον άντρα σου; Για να το ξεκαθαρίσεις αυτό σκέψου πώς γνωριστήκατε, τι σας έφερε κοντά, τι σας έκανε να αποφασίσετε να παντρευτείτε. Θυμήσου πώς ήσασταν με τον άντρα σου πριν απομακρυνθείτε. Ήταν εκεί για σένα; Νοιαζόταν; Μπορούσες να μοιραστείς πράγματα μαζί του; Εάν ναι προσπάθησε να εντοπίσεις πότε χάθηκε αυτό και κάτω από ποιες συνθήκες και αν αυτές οι συνθήκες μπορούν να τροποποιηθούν, Αν ναι, σκέψου αν θα ήθελες να κάνεις μια προσπάθεια να ξαναέρθεις κοντά με τον άντρα σου. Το λεω αυτό γιατί το γεγονός ότι του μίλησες για την εξωσυζυγική σου σχέση δείχνει ότι έχεις οικειότητα και άνεση μαζί του και το ότι εκείνος θέλησε να το αφήσετε πίσω σας και να προσπαθήσετε να μείνετε μαζί δείχνει ενδιαφέρον από πλευράς του. Μένει να δεις εάν θέλεις να προσπαθήσεις. Εάν ναι, ένας σύμβουλος σχέσεων θα ήταν πολύ χρήσιμος. Εάν δεν θέλεις να προσπαθήσεις τότε προχώρησε πιο κάτω τη ζωή σου. Δεν διάβασα να υπάρχει κάποιο παιδί από τον γάμο σου, οπότε θα είναι πιο εύκολη και βατή η πορεία της αποδέσμευσής σου, εάν αυτό επιθυμείς.
Αφού ξεκαθαρίσεις τι θα κάνεις με τον γάμο σου και τη σχέση με τον άντρα σου, μπορείς να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις με την εξωσυζυγική σου σχέση. Να σκεφτείς τα υπέρ και τα κατά τπου ανθρώπου με τον οποίο σχετίζεσαι, να μετρήσεις εάν θα μπορέσει να είναι μαζί σου χωρίς περιορισμούς, να σκεφτείς εάν μπορείς να ανεχτείς τη συμπεριφορά του. Εάν πραγματικά δεν θέλεις να επικοινωνεί υπάρχουν δραστικοί τρόποι να μην μπορεί να το κάνει. Είναι θέμα δικής σου απόφασης να διατηρήσετε επαφή ή όχι.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι είναι βασικό να πατήσεις στα πόδια σου και να πάρεις την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου, να βρεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει χαρούμενη και να χαράξεις πορεία προς αυτή την κατεύθυνση ανεπηρέαστη από το αν θα έχεις συνοδοιπόρο ή όχι. Στην πορεία σου θα είναι επιλογή σου να συμπορευτείς ή όχι με κάποιον, χωρίς όμως να χάσεις την Κατερίνα, τις επιθυμίες της και τις ανάγκες της.

Βίκυ Κάουλα
Life & Business Coach

Σύμβουλος Διαπροσωπικών Σχέσεων
Προσωπικής Ανάπτυξης & Ενδυνάμωσης
Εκπαιδεύτρια Διαζυγίου
Κινητό: 6936-820600
Email: Vicky.Kaoula@gmail.com

πηγηη singlewoman.gr/


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background