Είμαστε ερωτευμένοι αλλά εγώ είμαι σε σχέση κι εκείνος παντρεμένος με παιδί

Written by on 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ήμασταν όλη μέρα μαζί, αλλά χωρίς να εκφράσουμε, τί νιώθαμε ο ένας για τον άλλον. Από τότε, μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο μιας και μένουμε σε διαφορετικές πόλεις. Δίνει συμβουλές ο ένας στον άλλον ακόμα κι αν αυτές είναι ενάντια στα συναισθήματά μας.

Γεια σας

Είμαι 6 χρόνια σε μια σχέση και όλα αυτά τα χρόνια μένουμε μαζί. Όπως κάθε φυσιολογική σχέση, έτσι και η δική μας έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Τον τελευταίο καιρό, όμως, συνέβη κάτι, που μου άλλαξε τα δεδομένα.
Πριν 5 μήνες, η εταιρεία που δουλεύω, οργάνωσε ένα 3ήμερο ταξίδι, εντός Ελλάδος, για κάποιους από τους υπάλληλους της. Εκεί, γνώρισα έναν άνθρωπο και μπορώ να πω πλεον, ότι είναι το άλλο μου μισό αλλά… είναι παντρεμένος με νεογέννητο παιδί. Τρεις ημέρες περάσαμε απίστευτα, δεν θέλαμε να τελειώσει! Ήμασταν όλη μέρα μαζί, αλλά χωρίς να εκφράσουμε, τί νιώθαμε ο ένας για τον άλλον. Η σχέση μας ήταν φιλική.

Από τότε, μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο μιας και μένουμε σε διαφορετικές πόλεις. Συζητάμε για ό,τι μας απασχολεί. Δίνει συμβουλές ο ένας στον άλλον ακόμα κι αν αυτές είναι ενάντια στα συναισθήματά μας. Κάποια στιγμή, μου εξέφρασε τί νιώθει και με εξέπληξε το γεγονός, οτι ένιωθα ακριβώς το ίδιο. Αυτή η κουβέντα δυνάμωσε πολύ τη σχέση μας. Έπειτα από 5 μήνες ξανασυναντηθήκαμε σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι και νιώσαμε σαν έφηβοι. Δεν προχωρήσαμε, γιατί σεβόμαστε τους ανθρώπους, που έχουμε δίπλα μας και δεν θέλουμε να τους πληγώσουμε. Αυτό, που νιώθουμε, όμως, είναι πολύ δυνατό!

Αν ηταν απλά ενθουσιασμός, θα μας είχε περάσει. Για όλους υπάρχει κάπου το άλλο μας μισό και εγώ το βρήκα σε λάθος timing. Δεν ξέρω, τί να κάνω… Όταν δεν είμαι μαζί του, αισθάνομαι σαν να λείπει κομμάτι του εαυτού μου. Αν πάλι το δω εγωιστικά, θα πληγώσω τον άνθρωπο που έχω δίπλα μου και με αγαπάει.

Είναι, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο εμείς οι άνθρωποι να «ψάχνουμε» λύσεις και επιλογές εκτός της σχέσης/γάμου μας, όταν νιώθουμε ότι κάτι δε μας ικανοποιεί. Πολύ φυσιολογικά, όπως αναφέρατε κι εσείς, ένα ζευγάρι που μετράει κάποια χρόνια μαζί να μην είναι διαρκώς σε ένα συνεχή ενθουσιασμό όπως στην αρχή μιας καινούριας σχέσης. Είναι όμως οι στιγμές και τα συναισθήματα τα οποία έχετε χτίσει μαζί με τον σύντροφό σας που σας κρατούν κοντά.

Αν η γνωριμία σας με αυτό τον άνθρωπο λειτούργησε σαν ένα καμπανάκι για το τι έχετε «χάσει» με τα χρόνια μέσα στην σχέση με τον σύντροφο σας, τότε θα ήταν πιο εύλογο να στραφείτε στην σχέση που έχετε 5 χρόνια τώρα και να δείτε αν θα μπορούσατε να αλλάξετε/βελτιώσετε κάποια πράγματα ώστε να την ξαναζωντανέψετε. Άλλωστε ποια σχέση δε θέλει διαρκώς φροντίδα και το αλατοπίπερο της για να ανανεωθεί μέσα στα χρόνια; Η επιλογή να εισάγετε έναν άλλον άντρα στη ζωή σας είναι η εύκολη λύση, αντί να στραφείτε στη σχέση που ήδη έχετε χτίσει και να δώσετε την ενέργεια σας εκεί. Αν κοιτώντας την κατάσταση της σχέσης σας αποφασίσετε ότι δε νιώθετε τίποτα πια και δεν θεωρείτε ότι θα μπορέσετε να αναζωπυρώσετε τα πράγματα μεταξύ σας, τότε θα ήταν υπεύθυνο από μέρους σας να λήξετε αυτή την σχέση και να μείνετε μόνη, ώστε να σκεφτείτε πως θέλετε να κινηθείτε παρακάτω. Αν πραγματικά όμως αγαπάτε τον σύντροφο σας, δεν πιστεύετε ότι αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία;

Όσο για την καινούρια σας γνωριμία, είστε δύο ενήλικοι άνθρωποι που ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω την στάση κανενός, όμως οφείλω να παραθέσω κάποιες σκέψεις μου ως ειδικός για να σας συμβουλεύσω. Ακόμα κι αν ήσασταν μόνη στην προσωπική σας ζωή, η επιλογή ενός συντρόφου παντρεμένου με ένα νεογέννητο παιδί είναι σίγουρα άδικη και άνιση για εσάς. Δε ξέρω πως έχετε ονειρευτεί ένα πιθανό μέλλον με έναν άντρα που έχει τέτοιο είδους δεσμεύσεις στη ζωή του και που ζει σε άλλη πόλη από εσάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα είστε η προτεραιότητα του και δε θα έχετε τον αποκλειστικό χρόνο του, καθώς υπάρχει ένα παιδί που χρειάζεται τον πατέρα του και μία γυναίκα που σίγουρα έχει ανάγκη τη βοήθεια και την στήριξη του σε αυτή την τόσο μεγάλη αλλαγή και νέα αρχή στη κοινή τους ζωή. Και για εκείνον η επιλογή του να στραφεί εκτός γάμου για την ευχαρίστηση του, την ώρα που η σύντροφος του μόλις απέκτησε το παιδί τους, δείχνει εξίσου ότι ψάχνει μια εύκολη διέξοδο στα πράγματα.

Σκεφτείτε λοιπόν για αρχή τις επιθυμίες σας για το προσωπικό σας μέλλον, ασχέτως συντρόφου, εξετάστε τα συναισθήματα σας και κρίνετε ποιος και γιατί θα είναι ο κατάλληλος σύντροφος για εσάς. Μπορεί να μην είναι και κανένας από τους δύο…

Ίριδα Κρέμερ
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Τηλέφωνο: 2130049125
E-mail: irisEcremer@gmail.com
Web: http://lifemade.gr/

πηγη


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background